Algemene voorwaarden

'' Blitzie ''

Blitz-Fashion

Sloterweg 344A

1171 VJ Badhoevedorp

KVK nr: 34090732

BTW nr: NL009512305B01

Info@blitzie.nl

 

Bestelling - verzenden

 

Wij danken U voor Uw bestelling.

Bestellingen voor 12:00 uur worden dezelfde dag uitgeleverd. Verzenddagen zijn van maandag t/m zaterdag (feestdagen uitgezonderd).

Na onze verzending ontvangt U per mail een Track & Trace code om Uw bestelling te kunnen volgen.

 

Bestelling - verzendkosten

 

Door onze zeer scherpe netto prijzen is gratis verzenden mogelijk vanaf € 60,-

Bij bestellingen onder € 60,- wordt er € 5,- in rekening gebracht.

 

Bestellingen - niet voorradig

 

Wanneer Uw bestelling om wat voor reden dan ook toch niet op voorraad blijkt te zijn, wordt er per omgaand aan U terug betaald.

 

Bestelling - betalen

 

Betalingen in onze webshop gaan via het vertrouwde en meest gebruikte "IDEAL". CreditCard betalingen via "MasterdCard" en "VISA".

Onze Belgische klanten kunnen gebruik maken van het alom bekende "Bancontact" (MisterCash). 

Al deze betalingen worden verwerkt door "Mollie".

 

Bestelling - ruilen

 

Voldoet Uw bestelling niet aan Uw verwachtingen dan kunt U deze met het meegeleverde verzendbewijs " binnen 14 dagen " aan ons bovenstaand adres retourneren.

Let op: retourkosten zijn voor Uw eigen rekening.

Is een ruiling onderdeel van een bestelling boven de € 60,- en komt na retourzending de uiteindelijke levering onder de € 60,- dan zullen wij ( door onze scherpe prijzen ) €6,99 administratie kosten in mindering brengen bij het geruilde artikel.

Wilt U omruilen, plaats dan een nieuwe bestelling en stuurt U op eigen kosten Uw omruil artikel naar ons op met bijgevoegd kopie van Uw nieuwe bestelling en de oude factuur.

Na ontvangst zullen wij het "oude artikel" en de nieuwe verzendkosten aan U crediteren.

Artikelen uit de "Sale" kunnen niet meer geruild of geretourneerd worden.

 

Bestelling - garantie

 

Voordat Uw bestelling bij ons verzonden wordt krijgt het artikel een "Final check" om teleurstellingen te voorkomen.

Mocht U onverhoopt toch een probleem hebben meld het ons zodat we uiteraard een passende oplossing kunnen bieden.

Vanzelfsprekend moet dit wel binnen 14 dagen na ontvangst gemeld zijn.

 

Bestelling - zonder garantie

 

Heeft U een kledingstuk/accessoire bij ons besteld met studs, steentjes, prints ed. of heeft U een artikel dat beschadigd is door een armband, ketting of riem of oneigenlijk gebruik dan valt dit buiten onze verantwoordelijkheid dus geen garantie.

 

Bestelling - wasadvies

 


De beste manier om je kleding te wassen!
Was je kleding op de juiste manier om zo lang mogelijk plezier te hebben van je aankoop, hieronder staan een aantal handige tips en weetjes voor het wassen van jouw kleding.


Kleding onderhoud

Wol
Wollen kleding hoef je niet vaak te wassen. De kleding laten luchten is vaak voldoende, eventueel in een vochtige badkamer. Wanneer je je wollen kledingstuk wilt reinigen door het te wassen kun je dit het beste met de hand doen, gebruik hierbij een beetje wolwasmiddel en zeker niet te veel. Wanneer je wol met de wasmachine wast, dan kun je het beste het wolwasprogramma te gebruiken. Wollen kleding nooit warmer dan 30°C wassen, laat wol niet in de week staan en vermijd ook het centrifugeren van wollen kleding. Het is het beste om wol liggend te laten drogen om beschadiging en vormverlies van het item te voorkomen. Het pillen van wollen materialen kan verholpen worden met een speciaal pilapparaat.  Je moet bijzonder voorzichtig zijn wanneer je wol strijkt omdat deze stof niet tegen grote hitte kan. Stel je strijkijzer in op de laagste temperatuur, bij voorkeur met een stoomstrijkijzer. Maak een schone doek een klein beetje vochtig met water en leg de doek tussen de strijkzool en het wollen kledingstuk. Strijk vervolgens over de doek heen in plaats van over het wol.


Katoen
Katoenen kledingstukken kun je het beste wassen op maximaal 30°C, vooral wanneer het om fijne katoenen kleding gaat of katoenen kleding met een opdruk. Let er op dat je nieuwe gekleurde katoenen items apart wast, want de verfstoffen kunnen afgeven bij de eerste keren wassen. Sommige katoenen kledingstukken kunnen in de droger, toch is het aan te raden om ook katoenen kledingstukken aan de lucht te laten drogen. 


Linnen
De meeste kledingstukken van linnen zijn wasbaar in de wasmachine op maximaal 30°C , maar controleer voor de zekerheid wel even het was label in het kledingstuk. Als het item niet in de wasmachine mag, was het dan met de hand in een sopje met milde zeep. Droog linnen items niet in de droger, de droger kan namelijk permanente kreukels in het linnen veroorzaken en de levensduur van het kledingstuk verkorten. Je kan linnen items liggend of hangend laten drogen. Rek het linnen voorzichtig in vorm voordat u het kledingstuk uithangt, dit voorkomt krimpen van het kledingstuk.

 
Zijde
Was zijde met een speciaal zijdewasmiddel, bij voorkeur met een snelle handwas. Het zijde kledingstuk niet wringen, wrijven en niet centrifugeren. Laat zijde nooit weken in het water. Strijk het licht vochtige zijde kledingstuk aan de binnenkant met een lauwe strijkbout. Strijk zijden kledingstukken altijd binnenste buiten.

 
Acetaat, Rayon en viscose 
Dit materiaal lijkt veel op zijde en krimpt bij hogere temperaturen. Een snelle handwas is hierbij het beste, bij lang nat wassen kan het materiaal zijn sterkte verliezen.

 
Polyester, nylon en lycra
Omdat vuil zich snel tot deze stoffen hecht, kun je het beste de synthetische stoffen geregeld wassen op een niet te hoge temperatuur, 40°C maximaal. Spoel het item hierbij goed door en hang het nat op. Het strijken van het kledingstuk is vaak niet nodig.

 
Denim (jeans)
Het beste is om je jeans zo min mogelijk te wassen. Om je jeans toch fris te houden kun je hem buiten uithangen of af en toe een nachtje in een zak in de vriezer leggen, hierdoor worden bacteriën gedood en verdwijnen eventuele ongewenste luchtjes. Mocht je je jeans toch graag willen wassen, leeg dan eerst de zakken en draai de jeans binnenstebuiten. Was de jeans op maximaal 30°C met een vloeibaar wasmiddel, niet alle jeans zijn geschikt om te wassen met een wasverzachter. Stop de jeans niet in de droger maar hang hem aan de waistband uit, wanneer je je jeans buiten uithangt hang hem dan binnenstebuiten op om verkleuring te voorkomen. Strijk je jeans binnenste buiten en beweeg het strijkijzer hierbij van boven naar beneden.

 

 

Alle correspondentie gaat via e-mail: info@blitzie.nl